Wat ik heb geleerd van het mislukken van mijn weg naar een freelance start-up met zes cijfers

Ik heb veel geleerd in mijn twaalf jaar in het bedrijfsleven. Bijna 90 procent van die tijd werd besteed aan het starten en sluiten van een of andere startup. Ik moest 10 opeenvolgende jaren falen om voorbereid te zijn op schaal freelance bedrijf met zes cijfers.

Ondernemen leek mij somber en falen onvermijdelijk. Maar ik trok de stekker er niet zelf uit. Ik leerde veerkracht in het bedrijfsleven door meerdere mislukkingen, en ik werd snel volwassen. Elke mislukking bood lessen die ik op geen enkele school had kunnen leren.

Dit is wat ik onderweg heb geleerd.

1. Begin met documenteren – creëer niet.

Creëren in plaats van documenteren heeft veel bedrijven gedood die geweldige ideeën hadden. Ik heb deze term van Gary Vee. Hij zegt dat de ‘creëer’-benadering inhoudt dat je aan je project werkt totdat je er zeker van bent dat het helemaal gepolijst is en eruitziet als de beste producten op de markt, en dat je strategieën en verkooptools allemaal van de bovenste plank zijn voordat je ooit aan lancering denkt.

Dit vereist solide financiering om te slagen, het is een enorm risico en zal veel tijd kosten voor de meeste beginnende ondernemers. Het gevaar hierbij is dat perfectionisme het hele project kan laten ontsporen voordat het ooit van de grond komt.

Ik raad bedrijven aan om te “documenteren” in plaats van zich te concentreren op creëren. In dit geval betekent documenteren simpelweg een product maken dat oprecht een dringende behoefte oplost, en het na een paar iteraties lanceren zodat het de doelgroep zo snel mogelijk bereikt.

Deze strategie betekent snel verzenden en verbeteringen aanbrengen terwijl u groeit. Je kunt eigenlijk een verzenden MVP (minimaal levensvatbaar product), perfectioneer het en los andere problemen op zodra ze zich voordoen. Dit sluit eigenlijk nauw aan bij de Lean plannen aanpak, waardoor uw bedrijf flexibeler kan zijn en aanpassingen kan maken terwijl u uw idee in de markt test.

Twee van mijn startups mislukten omdat ik het zo druk had met het “creëren” of perfectioneren van de producten. Zakelijk perfectionisme doodde mijn executie en dat vertraagde mijn bedrijf. Een voorbeeld van het risico van dit soort perfectionisme is dat toen ik een probleem had met hoe het product eruit zag, de vertragingen het idee de das om deden.

Besteed het grootste deel van uw tijd aan de 80 procent van de bedrijfscomponenten die het meeste geld opleveren. Ik had me onwetend gefocust op de 20 procent van het bedrijf die niet direct verband hield met de omzet. Ik dacht dat die focus van cruciaal belang was, maar achteraf gezien deed ik in feite gewoon dingen die mijn bedrijf zouden doden.

Ik had twee kernrealisaties van deze ervaring:

Ten eerste liet ik mijn zaken door mijn temperament beheersen. Als onderdeel optimistisch en deels melancholisch, Ik was verslaafd aan het perfectioneren van dingen voordat ik lanceerde. Ik moest mezelf uit deze fase laten groeien en mezelf dwingen los te laten.

Ten tweede kwam ik er al snel achter dat klanten niet zoveel om de verpakking gaven als ik dacht. Klanten wilden gewoon een werkend product dat hun probleem oploste.

Potentiële klanten willen waarde, en ze zullen er alles aan doen om het te krijgen. Ik heb ontdekt dat er vaak niets mis is met ons product. Het belangrijkste struikelblok is het gebrek aan uitvoering of niet snel genoeg uitvoeren voor het juiste publiek. Twijfelen kweekt angst, en angst maakt je onbekwaam.

Mijn freelance bedrijf zag er lelijk uit. Ik had niet de beste websitethema’s en mijn ontwerpvaardigheden waren verschrikkelijk – ik dacht dat deze problemen klanten zouden afstoten. Ik had het fout. Ik moest gewoon de perfectie-impuls negeren en me concentreren op de zakelijke motoren die echt belangrijk waren.

Als ik zakelijke motoren zeg, bedoel ik componenten die ervoor zorgen dat een machine blijft werken. Beschouw uw bedrijf als een machine die is gemaakt van diverse componenten die ervoor zorgen dat het effectief functioneert.

Dus in plaats van me te concentreren op de ontwerpen en thema’s (de esthetiek), had ik me moeten concentreren op de verkoopmotoren (manieren om mijn verkooptrechters te verbeteren). Ik had meer tijd moeten besteden aan de feedback-engines, of aan het bijhouden wat werkte en wat niet voor echte klanten. En het optimaliseren van mijn e-mailstrategie voor uitgaande marketing zou mijn bedrijf ook beter hebben gediend.

2. Elke mislukking of tegenslag is belangrijk.

Nu suggereer ik niet dat falen goed is. Ik zeg alleen dat elke tegenslag je leert waarom de ene strategie niet werkt en de andere wel. Tegenslagen hebben een manier om u te laten zien wat uw fouten zijn en wat u eraan kunt doen.

Dan waren de belangrijkste redenen dat vier van mijn startups faalden te wijten aan een fout marktanalyse. In het begin was ik niet je typische onderzoek-je-markt-heel-nou-type man.

Ik was naïef zoals elke beginnende ondernemer en bleef competitieve niches betreden die te krap waren om geld te verdienen. Ik wist hoe ik producten moest maken om er goed uit te zien. Ik had veel ideeën door mijn hoofd over potentiële niches, maar ik kreeg niet veel grip omdat de concurrentie te hevig was. Dat was een mislukking die me recht in de rug stak. Mislukkingen en tegenslagen gaven me een slecht gevoel. Die nare gevoelens dwongen me rechtop te gaan zitten.

Dus begon ik een strategie te ontwikkelen om systematisch op fouten te controleren en snel oplossingen uit te werken, want als het te lang duurde om wijzigingen door te voeren of misrekeningen aan te pakken, liep ik het risico dat het uitgroeide tot een grotere mislukking of een groter probleem.

Voor mij was de sleutel tot het verminderen van tegenslagen in mijn freelancebedrijf het bestuderen van mijn bedrijfsstatistieken, het uitvoeren van een robuuste marktanalyse en het dichten van de mazen in de wet die zich voordeden. Hoe sneller ik dat deed, hoe meer goedbetaalde klanten ik binnenhaalde.

Beginnende ondernemers: focus op het leren hoe u zakelijke scheuren zo snel kunt herstellen als u ze vindt, en u minimaliseert de impact van onverwachte uitdagingen.

Maar om dit te laten werken, moet u de gewoonte ontwikkelen om al uw nummers bij te houden. Ken elke bedrijfsstatistiek voor uw bedrijf – begin met Google Analytics. Dit zal je helpen problemen te ontdekken voordat ze groter en problematischer worden.

3. Het is essentieel om een ​​strategie te hebben om klanten te krijgen.

Dit is de belangrijkste reden waarom we actief zijn: klanten krijgen die voor onze diensten willen betalen. Wat me hielp om te slagen in mijn freelancebedrijf was mijn strategische benadering van klantenwerving.

Zaken moeten berekenbaar zijn – en hetzelfde geldt voor klantenwerving.

Ik begon me te concentreren op één centrale vraag: Hoe kan ik mezelf positioneren om meer klanten voor mijn bedrijf te krijgen? Hoe meer ik die vraag stelde, hoe meer ik gedwongen werd om diepgaand onderzoek te doen om antwoorden te krijgen. Die antwoorden waren voor mij aanleiding om actie te ondernemen en betere funnels op te zetten.

Om te slagen, moet een bedrijf trechters hebben. Hoe heb ik de mijne gebouwd?

Ik concentreerde me gewoon op twee kernaspecten van mijn bedrijf: de trechter voor het werven van klanten en de trechter voor het werven van terugkerende klanten.

De eerste trechter die ik opzette was voor klantenwerving. Cliënten zijn mensen, dus dat maakt ze uiteindelijk tot emotionele wezens die maken koopbeslissingen op basis van hun emoties.

U kunt dit eenvoudig instellen door simpelweg uit te zoeken waar uw klanten zijn en hoe u ze kunt pakken. Mijn klanten zijn erg actief op LinkedIn, dus automatiseerde ik het proces van het bereiken van potentiële leads door mensen in mijn team te delegeren om het systematisch te doen, zodat ik me persoonlijk niet zozeer op dit aspect van mijn bedrijf hoefde te concentreren.

Ik zette de tweede outreach-trechter op om ervoor te zorgen dat ik mijn klanten vasthield, zodat ik ze niet zomaar kwijtraakte na een of twee banen.

De eerste trechter zorgde ervoor dat klanten binnenkwamen, de tweede richtte zich op gevestigde klanten en zorgde ervoor dat ze bestelden.

4. Ondernemerschap is een wachtspel.

Je moet volhouden als de dingen niet gaan zoals je zou willen.

Ik begon echte inkomsten uit een bedrijf te zien na het sluiten van zeven startups in acht jaar. Vasthoudendheid is de sleutel tot succes in de ondernemersreis.

Om de waarheid te zeggen, toen ik begon, was ik niet in de beste financiële positie om een ​​bedrijf te runnen. In combinatie met de recessie in mijn land kostte het veel emotionele gevechten en klusjes om mezelf staande te houden. En ik moest verschillende vaardigheden leren om geld te verdienen in de lange periode voordat ik geld verdiende met mijn hoofdbedrijf.

Ik wist dat als ik kon volhouden en kon blijven doen wat ik deed, succes onvermijdelijk was. Dus wacht even. Raak niet depressief als dingen niet gaan zoals je je in eerste instantie had voorgesteld.

Leg gewoon niet al je eieren in één mand. Blijf nieuwe vaardigheden leren die uw startup ten goede kunnen komen, en probeer ze ook te gebruiken om bijbaantjes te krijgen.

Voor mij was opgeven geen optie. Die vastberadenheid hield me sterk totdat ik eindelijk alles in huis had om een ​​levensvatbaar, succesvol bedrijf te laten groeien. Als je nog niets ziet, wacht even, met veerkracht zul je goud raken. Zorg er in de tussentijd voor dat u uw persoonlijke sterke en zwakke punten goed onder de knie heeft, en doe er alles aan om deze aan te pakken.

Neem een ​​mentor. Ik heb er spijt van dat ik er in mijn begintijd geen heb gekregen. Er waren veel fouten die ik had kunnen vermijden als ik iemand had met meer ervaring en perspectief om mijn ideeën mee te bespreken. Geef gewoon niet op.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *