Is passie genoeg om uw bedrijf te laten slagen?

Om te slagen als eigenaar van een klein bedrijf en als ondernemer, heb je passie nodig. Dat is wat me ertoe bracht om mijn bedrijf te starten, BlueVinevier jaar geleden.

BlueVine, gevestigd in Redwood City, Californië, biedt online aan financiering van werkkapitaal tot kleine en middelgrote bedrijven in vele sectoren. Mijn bedrijf biedt gemakkelijke toegang tot fondsen voor dagelijkse zakelijke behoeften, van het dekken van de salarisadministratie tot het aanschaffen van benodigdheden, het omgaan met noodsituaties en het aangaan van onverwachte zakelijke kansen.

Ik ben opgegroeid met kennis van deze zakelijke uitdagingen. Ik weet hoe onvoldoende cashflow hoofdpijn kan veroorzaken voor een eigenaar van een klein bedrijf. Mijn vader had zijn eigen fysiotherapiekliniek in New York. Hoewel het bedrijf van mijn vader succesvol was, stond hij constant voor een uitdaging: hij moest vaak weken en zelfs maanden wachten om betaald te worden voor zijn diensten.

Zijn ervaring als ondernemer inspireerde deels mijn wens om in 2013 mijn eigen bedrijf te starten. Ik wilde het proces van het verkrijgen van financiering voor kleine bedrijven aanzienlijk gemakkelijker en sneller maken voor ondernemers zoals mijn vader. Met andere woorden, het bouwen van BlueVine was persoonlijk.

Dit geldt voor veel andere ondernemers voor wie het starten van een bedrijf meestal geworteld is in een persoonlijk doel en een persoonlijke visie. Eén punt kan niet genoeg worden benadrukt: Passie is doorgaans het belangrijkste ingrediënt voor het opbouwen van een succesvol klein bedrijf.

Hier zijn drie redenen waarom.

1. Passie kan de brandstof zijn die uw bedrijf draaiende houdt

Eigenaar zijn van een klein bedrijf is waarschijnlijk een van de moeilijkste banen die er zijn. Dit geldt met name als u niet over veel bronnen beschikt terwijl u aan de slag gaat. Wanneer u uw bedrijf probeert te vestigen in een markt, maar uw kapitaal beperkt is en u nog bezig bent met het opbouwen van een team, zijn passie en gedrevenheid meestal wat u op de been houdt.

Uit een recent onderzoek van Constant Contact bleek zelfs dat de belangrijkste reden waarom eigenaren van kleine bedrijven een bedrijf starten, is hun passie nastreven. Een andere ondernemer, David Brown, CEO van Web.com, onderstreepte dit punt toen hij zei dat hoewel het hebben van een duidelijk plan en een duidelijke visie voor uw bedrijf belangrijk is, “het is passie die je voortstuwt.”

2. Passie maakt het gemakkelijker om de lange uren te loggen

Als je doet wat je leuk vindt, voelt het niet als werk. Dit geldt met name voor eigenaren van kleine bedrijven die doorgaans veel verschillende hoeden moeten dragen en lange uren moeten maken.

Dat was zeker mijn ervaring toen ik BlueVine startte in 2013. Ik moest in het begin meerdere rollen op me nemen. Ik was hoofd van het bedrijf, evenals de accountant, de persvoorlichter en de backofficemanager.

Uiteindelijk kwamen er meer mensen bij mijn team naarmate het bedrijf groeide en bloeide. Maar die eerste dagen, maanden en jaren waren een uitdaging. Ik doorstond wat veel andere eigenaren van kleine bedrijven en ondernemers moesten doorstaan: lange uren hard werken.

In feite is de meerderheid van de eigenaren van kleine bedrijven meer dan 40 uur per week werkenen een op de drie werkt meer dan 50 uur per week. Er moet zoveel gebeuren dat werken in het weekend normaal is. Maar dat maakt niet uit als jij en je team een ​​sterke drive hebben om te slagen.

Als je een solide bedrijfsstrategie en -visie hebt, en getalenteerde, toegewijde mensen die hard werken om je plan uit te voeren, zullen die lange uren uiteindelijk hun vruchten afwerpen.

3. Passie kan je medewerkers inspireren

Het vinden en aannemen van mensen om me te helpen BlueVine op te bouwen, was een van de eerste uitdagingen waarmee ik worstelde toen ik ondernemer werd. Gelukkig heb ik getalenteerde mensen kunnen vinden die mijn passie en visie delen. Van een handvol medewerkers is BlueVine uitgegroeid tot een bloeiende, succesvolle startup van meer dan honderd mensen.

Mijn mede-oprichter en Chief Technology Officer van BlueVine, Nir Klar, was zelf een ervaren ondernemer. Veel van de mensen die zich bij ons team voegden, kwamen uit grotere en gevestigde bedrijven waar ze al een veelbelovende carrière hadden.

Onze Chief Revenue Officer Eric Sager, die in 2016 bij het bedrijf kwam, was hoofd verkoop bij Square, het succesvolle bedrijf voor mobiele betalingen. Ido Lustig, onze Chief Risk Officer, was een senior manager bij PayPal, terwijl Ana Sirbu, die nu onze Vice President voor Financiën en Kapitaalmarkten is, een senior investeerder was bij Google Capital.

Deelnemen aan een jonge startup kan een ontmoedigende beslissing zijn; geïnspireerd en zelfs opgewonden raken door de mensen die dat bedrijf leiden, is vaak een kritieke factor bij het wagen van de sprong.

Ik heb in risicokapitaal gewerkt voordat ik mijn eigen bedrijf startte, en ik begrijp hoe belangrijk het is om een ​​oprichter, CEO of managementteam te hebben dat zowel richting als inspiratie kan geven.

Tegelijkertijd ben ik ook geïnspireerd geraakt door de inzet en gedrevenheid van de mensen die zich bij BlueVine hebben aangesloten. Hun passie voor wat we proberen op te bouwen, heeft mijn eigen toewijding en drive om te slagen versterkt.

Wat we proberen te bereiken is niet eenvoudig. Ik heb BlueVine gelanceerd omdat ik een kans zag om in een behoefte te voorzien: tekorten in de cashflow zijn een serieus pijnpunt voor veel eigenaren van kleine bedrijven.

Ik herkende al vroeg de belangrijke rol die technologie kan spelen bij het voorzien in die behoefte door middel van een cloudgebaseerd financieringsplatform dat het voor kleine en middelgrote bedrijven gemakkelijker maakt om toegang te krijgen tot werkkapitaal.

We zijn succesvol geweest; we zijn nu een van de snelst groeiende alternatieve zakelijke kredietverstrekkers in de Verenigde Staten. Het webgebaseerde financieringsplatform dat we hebben gecreëerd, heeft duizenden eigenaren van kleine en middelgrote bedrijven geholpen snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot werkkapitaal. We financieren nu elke maand ongeveer $ 40 miljoen aan werkkapitaal en we liggen op schema om dit jaar een half miljard dollar te financieren.

De visie voor BlueVine was duidelijk in mijn gedachten toen ik het bedrijf lanceerde. Ik vond investeerders en getalenteerde mensen die die visie deelden en die me hielpen een levensvatbaar bedrijf op te bouwen.

Maar hoewel investeringen en talent belangrijk waren, waren deze niet genoeg. Om te slagen had BlueVine ook een krachtige en zelfs onstuitbare drive nodig om een ​​bloeiend bedrijf op te bouwen.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *