5 manieren om uw ondernemersvertrouwen te vergroten

“Je hebt twee minuten om me te overtuigen waarom ik in je bedrijf zou moeten investeren”, zei mijn professor.

Ongeveer zeven jaar geleden hield ik mijn eerste pitch. Ik was toen tweedejaars op de universiteit. Nooit had ik gedacht dat ik drie weken achter elkaar zou oefenen voor een presentatie van twee minuten. Ik was doodsbang.

Mijn brein was zo exclusief op deze presentatie gericht dat ik niet eens vroeg of dacht waarom ik zoveel zorgen ervoer over een klasopdracht die bedoeld was om een Haaienkooi-achtige toonhoogte. Ik deed het goed, maar bovenal heb ik van al mijn onderzoeks- en mentorbijeenkomsten een heel belangrijke les geleerd: Niemand wordt zelfverzekerd geboren.

Zelfs de meest succesvolle sprekers en leiders hebben op bepaalde momenten een gebrek aan vertrouwen, maar iedereen die eraan wil werken, kan het onder de knie krijgen. Vandaag spreek ik over ondernemersvertrouwen; over wat er nodig is om vertrouwen te hebben in uw eigen beslissingen en acties om uw ideeën uit te voeren. Deze strategieën helpen je daar te komen.

1. Omarm worstcasescenario’s

Hoe erg kan het zijn? Gebrek aan zelfvertrouwen is vaak een angst om te falen. Het overwinnen ervan begint met uitzoeken wat het probleem is.

Het identificeren van de mogelijke negatieve gevolgen van onze beslissingen en ondernemersinitiatieven en vervolgens het benoemen van hun mogelijke oplossingen vermindert de onzekerheid en vergroot het vertrouwen.

Toen ik op de universiteit zat, vroeg iedereen die ik kende – familie, vrienden, professoren en academische adviseurs – me te wachten tot ik een diploma had behaald en ervaring had opgedaan in het werken voor een gevestigd bedrijf voordat ik voor mezelf begon.

Toen ik vroeg waarom, spraken ze over veiligheid en rendement op investeringen uit mijn studententijd. Ze spraken over het belang van een plan B en hoe ik in de toekomst nog de tijd had om mijn passie na te streven.

Ze waren bang dat ik zou stoppen met studeren en spijt zou krijgen van mijn beslissing. Afhaken was nooit een optie voor mij. Ik wilde nooit stoppen met school. Ik had gewoon grotere doelen dan alleen een diploma behalen. Vandaag ben ik eigenlijk bijna klaar met mijn doctoraatsstudies.

Toen ik hun worstcasescenario’s overwoog, merkte ik dat de bedrijfsomgeving erg competitief was en dat de enige manier om je te onderscheiden van de massa was door meer te doen dan alleen goede cijfers halen en een diploma behalen: buitenschoolse activiteiten.

Als ondernemer, in plaats van op school naar een stage of parttime baan te zoeken, ontdekte ik dat het benutten van de beschikbare collegiale bronnen, zoals het advies van professoren, bibliotheek, connecties en zo weinig als een drukker, om een ​​startup-onderneming na te streven. een geweldige buitenschoolse activiteit.

Het hielp me niet alleen erachter te komen wat het werkelijk betekende om een ​​bedrijf op te bouwen, maar ook om een ​​sterker cv op te bouwen voor het geval ik in de toekomst zou besluiten om een ​​baan te zoeken. Hoewel ik na mijn studie nooit een baan heb gezocht, heeft het opbouwen van een bedrijf tijdens mijn studie zeker veel van mijn klasgenoten op dat vlak geholpen.

Wat mijn ouders dachten dat zou kunnen leiden tot het worstcasescenario: geen diploma behalen, geen baan vinden, opnieuw lessen volgen, spijt hebben, enzovoort, bleek een concurrentievoordeel te zijn ten opzichte van andere studenten die zich volledig en alleen op studies concentreerden.

Besteed tijd aan het nadenken over het ergste dat kan gebeuren. Het zal u helpen meer op uw gemak te zijn wanneer u aan uw onderneming begint, omdat u uw beslissingen volledig hebt doordacht.

2. Houd een melkkoe: uw maandelijkse omzetdoel

Succesvolle ondernemers hebben meerdere inkomstenstromen – iets wat makkelijker gezegd dan gedaan is. Geef aan hoeveel inkomsten u uit uw startup moet genereren om andere verantwoordelijkheden (zoals een parttime of fulltime baan) los te laten en u volledig op uw nieuwe bedrijf te kunnen concentreren. Is het $ 2000, $ 3000, vijf, zes of zeven klanten per maand? Identificeer het magische getal.

Door een benchmark vast te stellen, kunt u mijlpalen kwantificeren, zodat u weet wanneer u daar bent, maar het belangrijkste is dat u alle twijfels wegneemt door proactief rekening te houden met al uw financiële zorgen over de overgang naar het fulltime runnen van uw nieuwe onderneming.

Mijn geldkoe was mijn studiebeurs. Een bedrag dat nauwelijks genoeg is om in mijn levensonderhoud te voorzien, maar meer dan genoeg om me tijdens het runnen van het bedrijf geen zorgen te maken over het betalen van de rekeningen. Gelukkig voor mij had ik tegen de tijd dat ik klaar was met school mijn beoogde maandelijkse omzetdoel al bereikt, waardoor ik me kon blijven concentreren op het laten groeien van mijn onderneming in plaats van op het zoeken naar een baan.

Mijn ervaring heeft me geleerd om nooit te vergeten om zelfs de kleinste mijlpalen te vieren. Ik heb bijvoorbeeld nooit het werk gewaardeerd dat ik heb gestoken in het bouwen van een bestemmingspagina, het bellen en interviewen van een paar mensen, het doen van de eerste verkoop of zelfs het ontwerpen van een logo, totdat ik leerde wat de kleine mijlpalen betekenden voor de grotere.

Vertrouwen wordt stapsgewijs gewonnen, en het zijn de kleine successen die ons van stap naar stap brengen. Kwantificeer dus de voortgang door de kleine prestaties op weg naar de grotere te benadrukken.

3. Houd mentoren op de hoogte

Van elke zakelijke dimensie is aangetoond dat de beste mentoren een aanzienlijke impact hebben op het succes van ondernemers, of het nu gaat om het stimuleren van nieuwe zakelijke initiatieven, het verhogen van inkomsten, financiering, acquisities, partnerschappen en meer.

Volgens MicroMentorverhoogt mentorschap de uitvoering van ideeën en de overlevingskansen van bedrijven met respectievelijk 42 en 83 procent.

Het vinden van de juiste mentoren was een uitdaging voor mij, aangezien ik in een gebied woonde waar de startup-ontwikkelingscultuur nog maar net was begonnen. Ik was verrast hoe bereidwillig experts waren om vragen te beantwoorden toen ik contact opnam via LinkedIn of e-mail. Ik leerde de grote kracht van simpelweg vragen.

Toen Steve Jobs 12 jaar oud was, belde hij de mede-oprichter van Hewlett Packard, Bill, om reserveonderdelen te vragen om een ​​frequentieteller te bouwen. Bill bood hem die zomer een stage aan. zegt Jobs, “De meeste mensen nemen nooit de telefoon op om te bellen, de meeste mensen vragen het nooit. En dat onderscheidt soms de mensen die dingen doen van de mensen die er alleen maar over dromen.”

4. Start – wacht niet op perfectie

Groupon, het op een na snelste bedrijf dat ooit een waarde van een miljard dollar bereikte, begon met een WordPress-blog. Tijdens een ontwerpconferentie zagen de oprichters van Airbnb dat er behoefte was aan accommodatie toen alle hotels in de stad waren geboekt, dus benaderden ze de aanwezigen voor bed & breakfast.

Een product is nooit perfect, dus we kunnen net zo goed met niets beginnen. Begin met verkopen zodra je een behoefte ontdekt, en aarzel niet om in het begin betaald te worden voor een middelmatig of zelfs een gesimuleerd product (zoals Groupon). Beginnen met een MVP (minimaal levensvatbaar product), een product dat alleen de kernversie van het product bevat, kan u helpen om sneller naar de markt te gaan, sneller te testen en het potentieel van het idee te evalueren zonder veel kapitaal te investeren.

Het valideren van een app-idee begint voordat het product wordt gebouwd. Nadat ik geen toezegging had gevraagd aan degenen die interesse toonden in het product van mijn eerste startup, zorgde ik ervoor dat ik niet opnieuw dezelfde fouten maakte.

Voordat ik bijvoorbeeld mijn nieuwste onderneming EntrePerks.com lanceerde, waar ondernemers, marketeers, ontwerpers en programmeurs toegang hebben tot meer dan $ 21.000 aan gratis en afgeprijsde tools en diensten van enkele van de beste producten op de markt, heb ik vooraf toegang verkocht die een paar genereerde honderd dollar, maar het bevestigt het concept.

Door de behoefte aan uw product zo vroeg mogelijk te valideren, wordt veel giswerk weggenomen en krijgt u meer vertrouwen in het potentieel van het idee.

5. Leer continu

Meer specifiek, leer wat relevant is. Ik wed dat de helft van de dingen die je op school hebt geleerd, wordt vergeten. Dit komt vooral omdat het onderwijs is gebaseerd op een collegiaal curriculum dat meestal niet relevant is voor een werkproject of een van de fasen in het ondernemerstraject.

Begin met het identificeren van de gebieden waarover u meer wilt weten en concentreer u vervolgens op het lezen of bekijken van video’s van twee of drie van de beste experts in uw branche. Houd er rekening mee dat de best opgeleide mensen niet noodzakelijkerwijs de beste mensen zijn om van te leren. Degenen die hun handen vuil hebben gemaakt en de ups en downs van het runnen, falen, opschalen en het succesvol opbouwen van een bedrijf hebben meegemaakt, kunnen beter advies geven.

Het is waar dat de meeste zakelijke beslissingen niet weken of zelfs dagen kunnen wachten, maar slechts een paar minuten investeren om een ​​hoofdstuk in een boek of artikelen te lezen of zelfs een online cursus of lezing bij te wonen, kan de besluitvorming enorm verbeteren, het vertrouwen vergroten en de meeste belangrijk, om de opgedane kennis te begrijpen.

Uiteindelijk gaat ondernemersvertrouwen over het maken van berekende keuzes en proactief zijn in het verminderen van risico’s. Vergeet niet dat het nemen van kleine stappen – het vinden van een mentor, het lanceren van een MVP of het lezen van een boek over innovatie in uw branche – in de loop van de tijd een grote impact kan hebben.

About admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *